Breaking news

Real Madrid ondanks twee gemiste strafschoppen Benzema te sterk voor Osasuna

Real Madrid ondanks twee gemiste strafschoppen Benzema te sterk voor Osasuna

20-04-2022 23:44 Laatste update: 23:53

Real Madrid heeft zijn koppositie nog maar eens versterkt door te winnen uit bij CA Osasuna (1-3). De Koninklijke zag zijn topschutter Karim Benzema twee strafschoppen missen, maar kwam uiteindelijk niet meer in de problemen.

Het was Osasuna dat verrassend uit de startblokken schoot. Een scherpe voorzet vanaf de rechterkant ging aan alle spelers voorbij, waarna Real opgelucht adem kon halen. Nadat Rodrygo al dicht bij was, kwam De Koninklijke toch snel op voorsprong. Na breed leggen van Karim Benzema was het David Alaba die de bal na twee pogingen tegen het de touwen werkte 1-0. Na twee keer met de ogen te hebben geknippert, stond het alweer gelijk. Net als in de openingsfase van het duel zag Thibaut Courtois een harde voorzet van Ezequiel Avila voorbij vliegen, maar nu was het Ante Budimir die zijn voet wel tegen het leer kreeg: 1-1.

Het volgende wapenfeit kwam opnieuw van Osasuna, dat op voorsprong leek te komen. Budimir stond alleen in buitenspel positie, wat maakte dat het feest niet doorging. Op slag van rust was het dan toch de koploper van de Primera División die met een goed gevoel naar binnen ging. Na een goede chip van Eduardo Camavinga gleed Dani Ceballos de bal bijna binnen, maar in rebound stond Marco Asensio op de goede plek om het laatste zetje te geven 1-2.

Na de rust werd Real Madrid twee keer flink in het zadel geholpen. Benzema mocht aanleggen voor twee penalty's, en koos twee keer voor de linkerhoek. Osasuna-doelman Sergio Herrera bleek een ware penaltykiller, en pakte beide ballen van de topscoorder van de competitie. Na het penaltydrama kreeg ook Camavinga een uitgelezen mogelijkheid om de wedstrijd in het slot te gooien, maar ook hij faalde.

De ploeg van Carlo Ancelotti wist uiteindelijk de zege over de streep te trekken, en bracht het doelpuntenaantal in de slotfase nog op drie. De ingevallen Vinicíus Júnior maakte gebruik van zijn snelheid, en behield het overzicht om de vrijstaande Lucas Vázquez te bedienen. Real kan niet meer ingehaald worden door uittredend kampioen Atlético Madrid, dat eerder op de avond met 0-0 gelijkspeelde tegen Granada. Uitgerekend datzelfde Atlético dreigt, als FC Barcelona in de tussentijd geen fouten maakt, op zondag 8 mei te moeten figureren in de kampioenswedstrijd tegen de stadgenoot.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie