Interview

'Het gefluit doet me heel veel pijn, want ik geef echt alles voor FC Barcelona'

'Het gefluit doet me heel veel pijn, want ik geef echt alles voor FC Barcelona'

19-10-2021 12:15

Samuel Umtiti heeft een boekje open gedaan over de situatie waar hij zich bij FC Barcelona in bevindt. De Franse verdediger wordt door de fans verantwoordelijk gehouden voor het vertrek van Lionel Messi, omdat hij zijn contract niet wilde opzeggen.

Barcelona wilde afgelopen zomer graag van Umtiti af. De stopper hoort bij de tien best betaalde spelers in Catalonië en vanwege de financiële problemen zou het de club beter uitkomen als de Fransman zou vertrekken. Hem verkopen lukte echter niet en ook over het verscheuren van het nog twee jaar lopende contract werd geen overeenstemming bereikt.

Dat nemen de fans van Barcelona hun speler kwalijk en dus wordt Umtiti vaak uitgefloten als hij aan de warming-up begint. "Dat doet me heel veel pijn", zegt hij in een groot interview met El Mundo Deportivo. "Ik had nooit gedacht dat dit me zou overkomen bij deze club, waar ik zo ontzettend veel van houd. Ik geef echt alles voor FC Barcelona."

Trainer Ronald Koeman gebruikt de Franse stopper amper, maar zelf zegt hij er wel klaar voor te zijn. "Niemand weet hoeveel werk ik verricht. Omdat ik niet vaak praat, denken mensen dat ik niets doe en de hele dag op de bank lig. Ik ben echter altijd aan het trainen, ook als ik thuis ben. Ik voel me heel goed en wil graag spelen. Ik ben sneller en sterker dan ooit tevoren."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!