Nieuws

Guardiola: Als je je zo in het leven gedraagt als hij, verdien je te spelen

Guardiola: "Als je je zo in het leven gedraagt als hij, verdien je te spelen"

20-04-2022 19:24 Laatste update: 19:29

Nathan Aké zal met een grote glimlach geluisterd hebben naar de persconferentie van Pep Guardiola in aanloop naar het duel van Manchester City met Brighton & Hove Albion. De oefenmeester liet zich lovend uit over de Nederlander, en spreekt van een 'exceptional player', is te zien in de studio van Rondo.

Guardiola is zeer te spreken over de houding van Aké, wat hem de nodige speelminuten oplevert. "Hij is heel betrouwbaar. Als je je zo in het leven gedraagt zoals hij doet, dan ga je altijd goed spelen en dat moet beloond worden, dat verdient hij", complimenteert de Spanjaard de persoon Aké. "Hij is een exceptioneel persoon. Zijn moeder en zijn overleden vader zullen heel trots op hem zijn", eindigen de mooie woorden van Guardiola.

Danny Blind, assistent-trainer van het Nederlands elftal, kent Aké ook maar al te goed. "Het klopt dat het een hele fijne jongen is om mee te werken, het is een pure prof", bevestigt Blind de woorden van de City-trainer, die een kleine slag om de arm houdt wat betreft de speeltijd van de Nederlander. "We zijn er wel afhankelijk van dat hij minuten blijft maken. Hij is vaak niet de eerste keus, met Aymeric Laporte en Ruben Diaz voor zich. Gelukkig spelen ze zoveel in Engeland, dat hij wel aan zijn minuten blijft komen", besluit Blind.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!