Nieuws

AZ-talent is er nog altijd niet uit met de club: 'Wil graag volgende stap zetten'

AZ-talent is er nog altijd niet uit met de club: 'Wil graag volgende stap zetten'

20-04-2022 17:32

Mohamed Taabouni en AZ zijn het nog altijd niet eens over een nieuw contract. De verbintenis van het Nederlandse talent met Marokkaanse roots loopt komende zomer af. Mocht er een akkoord komen, behoort een verhuurperiode tot de mogelijkheden.

De twintigjarige creatieve middenvelder staat al jaren bekend als een groot talent in de jeugdopleiding van de Alkmaarders, maar heeft met zijn drie invalbeurten in de hoofdmacht nog geen onuitwisbare indruk achter kunnen laten. Taabouni speelt zijn wedstrijden sinds 2019 in de Keuken Kampioen Divisie bij Jong AZ, en kwam daarin tot dertien goals en veertien assists.

Taabouni heeft dus de nodige ervaring opgedaan in de KKD, en nog een zelfde soort lijkt zijn ontwikkeling niet naar een hoger niveau te tillen. Daarom is het een optie dat de jongeling zijn heil tijdelijk ergens anders gaat zoeken.

Als het aan Taabouni ligt, prefereert hij een nieuwe uitdaging. Of dat nou bij AZ is, of elders. 'Ik wil graag een volgende stap zetten. Ik train de hele week keihard met AZ 1 en heb het gevoel dat ik aardig meekan', oordeelt hij zelf. 'Dan wil je natuurlijk ook in de wedstrijden meedoen. Mijn doel is nog altijd door te breken bij AZ, maar ik heb wel een aflopend contract.'

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!