Opinie

'Ben ervan overtuigd dat Ajax kan winnen, de Dortmund-defensie is niet geweldig'

'Ben ervan overtuigd dat Ajax kan winnen, de Dortmund-defensie is niet geweldig'

19-10-2021 11:33

Aad de Mos denkt dat Ajax een goede kans heeft om van Borussia Dortmund te winnen. De voetbalanalist en voormalig trainer van de Amsterdammers is niet zo onder de indruk van de Duitse defensie.

De Mos beschouwt traditiegetrouw op zijn eigen Instagram-pagina voor op de Europese week en voorziet een hoofdrol voor Ajax. "Vanavond is het alweer feest in Amsterdam", begint hij zijn betoog. "Ik ben ervan overtuigd dat Ajax de wedstrijd tegen Borussia Dortmund kan winnen."

Dan moet de aanvalslinie van de Amsterdammers wel thuisgeven. "Ik vind de verdediging van Dortmund niet geweldig. Zij hebben Mats Hummels, Thomas Meunier, Manuel Akanji en Nico Schulz. Daar moeten Sébastien Haller en Antony toch wel iets kunnen halen."

Naast een Ajax-overwinning denkt De Mos ook dat PSV en Feyenoord een driepunter zullen gaan halen. "Dan hebben we weer een ouderwetse coëfficiëntenpolonaise en halen we veel punten in Europa. Dat tweede Champions League-ticket is echt wel haalbaar voor Nederland."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!