Reactie

NEC-spandoek zorgt voor walging bij Vitesse: 'Wij spelen voetbal, wat ís dit?'

NEC-spandoek zorgt voor walging bij Vitesse: 'Wij spelen voetbal, wat ís dit?'

19-10-2021 11:06

Thomas Letsch vindt het onbegrijpelijk dat een spandoek met de tekst 'pure haat' omhoog gehesen werd in het Goffertstadion voor de Gelderse derby tegen Vitesse. De Arnhemmers wonnen met 0-1 in Nijmegen, maar toch ging het na afloop amper over de wedstrijd.

Een deel van het uitvak stortte in, buiten het stadion waren er rellen en in De Goffert zelf werd voor de wedstrijd een spandoek getoond waar de tekst 'pure haat' op stond. Verder was een soldaat met NEC-logo te zien die met zijn geweer op een Arnhemse arend, het Arnhemse hert en een bang figuur in Vitesse-shirt richtte.

Letsch gruwelde ervan, zo liet hij na afloop weten aan Voetbal International. "Dat spandoek voor de wedstrijd, ik wist niet wat ik zag", vertelde de winnende trainer. "Hoe kón dat daar hangen? Wij spelen voetbal, wat ís dit? Is er eigenlijk niemand gewond geraakt op de tribune?"

Door een goal van Nikolai Baden Frederiksen won Vitesse de derby met 0-1. Het toekennen van die goal was zeer discutabel, aangezien er een handsbal van Oussama Darfalou én een situatie waar de bal over de achterlijn leek aan vooraf ging. De scheidsrechter en VAR besloten om de goal toch toe te kennen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!