NEC-spandoek zorgt voor walging bij Vitesse: 'Wij spelen voetbal, wat ís dit?'

NEC-spandoek zorgt voor walging bij Vitesse: 'Wij spelen voetbal, wat ís dit?'

19 oktober - 11:06
Eredivisie 0 Reacties

Thomas Letsch vindt het onbegrijpelijk dat een spandoek met de tekst 'pure haat' omhoog gehesen werd in het Goffertstadion voor de Gelderse derby tegen Vitesse. De Arnhemmers wonnen met 0-1 in Nijmegen, maar toch ging het na afloop amper over de wedstrijd.

Een deel van het uitvak stortte in, buiten het stadion waren er rellen en in De Goffert zelf werd voor de wedstrijd een spandoek getoond waar de tekst 'pure haat' op stond. Verder was een soldaat met NEC-logo te zien die met zijn geweer op een Arnhemse arend, het Arnhemse hert en een bang figuur in Vitesse-shirt richtte.

Letsch gruwelde ervan, zo liet hij na afloop weten aan Voetbal International. "Dat spandoek voor de wedstrijd, ik wist niet wat ik zag", vertelde de winnende trainer. "Hoe kón dat daar hangen? Wij spelen voetbal, wat ís dit? Is er eigenlijk niemand gewond geraakt op de tribune?"

Door een goal van Nikolai Baden Frederiksen won Vitesse de derby met 0-1. Het toekennen van die goal was zeer discutabel, aangezien er een handsbal van Oussama Darfalou én een situatie waar de bal over de achterlijn leek aan vooraf ging. De scheidsrechter en VAR besloten om de goal toch toe te kennen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie