Spaanse kranten lyrisch over Danjuma na gewonnen derby tegen Valencia

20-04-2022 09:05 Laatste update: 09:08

De Spaanse pers is lyrisch over Arnaut Danjuma. De Oranje-interanational bewees zijn werkgever Villarreal CF dinsdagavond een dienst in de 2-0 gewonnen derby tegen Valencia CF. Danjuma nam beide treffers voor zijn rekening.

Danjuma scoorde de openingstreffer na tien minuten vanaf de penaltystip. Zeven minuten passeerde hij Valencia-sluitpost Jasper Cillessen wederom. 'Danjuma vernietigt een zielloos Valencia', schrijft SPORT. 'De Nederlander was een lastpost voor de Valencia-verdediging. Hij las de kwetsbaarheid van een achterhoede, bestaande uit jonge kinderen met meer acne dan ervaring.'

AS was ook te spreken over het spel van de Nederlander. 'Danjuma deed het. Van de 22 spelers op het veld was hij de meest vraatzuchtige. Als hij meer geluk had, zou hij gemakkelijk een hattrick hebben kunnen bijschrijven.' Mundo Deportivo complimenteert naast de aanvaller van Villarreal ook zijn landgenoot. 'Cillessen voorkwam met zijn voeten dat de ontketende Danjuma na een kwartier nog een doelpunt kon maken.'

Dankzij de overwinning in de derby tegen Valencia staat Villarreal op de zevende plek in La Liga. Daarnaast bereikte de ploeg van Danjuma zich vorige week ook de halve finale van de Champions League. De Oranje-international zal het in een tweeluik met Liverpool op gaan nemen tegen Virgil van Dijk en consorten.