Nieuws

Van Persie aangeslagen: 'Ik ken geen grotere scout in dit vak dan hij'

Van Persie aangeslagen: 'Ik ken geen grotere scout in dit vak dan hij'

20-04-2022 08:12 Laatste update: 08:13

Robin van Persie is erg aangeslagen van het overlijden van Arsenal-legende Steve Rowley (63). De Engelsman was een van de allerbeste scouts en fungeerde een kwart eeuw als assistent van Arsène Wenger.

Rowley was ook het meesterbrein achter de komst van de twintigjarige Van Persie naar Arsenal. "Ik ben hem voor eeuwig dankbaar en ga hem zo erg missen. Zonder zijn invloed zou ik misschien ook wel een leuke loopbaan hebben gehad, maar nooit zo mooi als dat die nu is geworden", zegt de voormalig topspits van The Gunners in gesprek met het Algemeen Dagblad.

Rowley reisde in 2003 in het diepste geheim verschillende keren af naar Rotterdam om Van Persie te zien schitteren bij het vlaggenschip én Jong Feyenoord. "Steve heeft zijn nek uitgestoken voor mij. Op een cruciaal moment in mijn carrière, want laten we eerlijk zijn: het was niet de mooiste periode van mij bij Feyenoord. Ik zat er niet zo lekker in. Maar hij was overtuigd en een paar maanden later speelde ik in Londen. In al die jaren bij Arsenal heb ik altijd een beetje met hem in mijn gedachten gespeeld. Ik vond dat ik het ook aan hem verplicht was om te slagen in de top."

"Iedereen hield van hem. Ik ken geen grotere scout in dit vak dan Steve. Maar bovenal ook een warm mens", vervolgt de voormalig Oranje-international. "Zelfs bij Manchester United, Fenerbahçe en Feyenoord bleven we in contact. Hij had het dna van Arsenal door zijn hele lijf en nooit heeft hij om de credits voor al zijn ontdekkingen gevraagd. Zelfs de clubfotograaf van Arsenal heeft in zijn archief geen foto kunnen ontdekken van ons samen in al die jaren. Misschien wel de belangrijkste man in mijn voetbalcarrière. Altijd op de achtergrond, nooit op de voorgrond. Dat zegt alles over hem."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!