Nieuws

Van Wonderen overtuigd: 'Hij lijkt mij de allerbeste kandidaat voor Ajax'

Van Wonderen overtuigd: 'Hij lijkt mij de allerbeste kandidaat voor Ajax'

20-04-2022 07:38 Laatste update: 07:38

Kees van Wonderen denkt dat Alfred Schreuder de 'allerbeste kandidaat' is om Erik ten Hag op te volgen bij Ajax. De trainer van Go Ahead Eagles werkte in het verleden samen met de Nederlandse oefenmeester en weet wat hij in zijn mars heeft.

Van Wonderen en Schreuder assisteerden Steve McClaren in 2010, het kampioensjaar van FC Twente. In 2013 vroeg Schreuder, nadat McClaren voor de tweede keer vertrok uit Enschede, Van Wonderen terug als zijn rechterhand. "Het was zijn eerste klus als hoofdtrainer en het eerste jaar deed hij ook de trainerscursus nog. Er kwam zoveel op hem af", zegt de trainer van Go Ahead Eagles in gesprek met De Telegraaf.

"Van buitenaf was het verwachtingspatroon nog dat we zouden meedoen in de top, maar de club moest een stap terugdoen. Er was veel kritiek op het spel, dat het te voorspelbaar en voorzichtig zou zijn. Maar dat heeft vaak ook simpelweg met de kwaliteit van de spelers te maken. Alfred kreeg lang het vertrouwen, maar uiteindelijk is zo’n gevecht bijna niet te winnen."

Van Wonderen begrijpt het wanneer Ajax Schreuder aan zou stellen als nieuwe hoofdtrainer. "Als je kijkt naar zijn kennis, manier van werken, bevlogenheid en de bagage die hij heeft, dan lijkt hij mij de allerbeste kandidaat. Kwalitatief is Alfred een toptrainer. In mijn ogen heeft hij ook een enorme ontwikkeling doorgemaakt door zijn samenwerking met Julian Nagelsmann. Samen met Erik ten Hag is hij bepalend geweest in de doorontwikkeling van Ajax", aldus de toekomstig trainer van sc Heerenveen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!