Nieuws

Van Basten is onder de indruk van Oranje-aanvoerder, maar ziet ook verbeterpunten

Van Basten is onder de indruk van Oranje-aanvoerder, maar ziet ook verbeterpunten

19-04-2022 21:02

Marco van Basten is erg gecharmeerd van Virgil van Dijk. Ondanks de goede prestaties van de aanvoerder van het Nederlands elftal, ziet de ex-Ajacied ook nog verbeterpunten bij de verdediger van Liverpool. 

"Zijn ontwikkeling is natuurlijk wel echt van laag naar heel hoog gegaan", trapt het voetbalicoon af bij Ziggo Sport. "Hij staat nu absoluut wel aan de top. Het is een grandioze verdediger, een geweldige speler. Hij is snel, hij kan goed koppen, heeft een goede pass en een goede techniek."

Van Basten denkt dat Van Dijk zijn volledige potentieel nog niet bereikt heeft. "Met name zijn aanwezigheid, het sturen van het balbezit kan nog beter. Sneller de bal naar voren krijgen op de juiste manier", vervolgt de ex-Ajacied. "Daarin kan hij denk ik nog veel meer, omdat hij zich vaak wel beperkt tot een balletje breed of een bal terug. Hij kan nog veel dominanter zijn."

Van Dijk neemt het dinsdagavond om 21.00 met Liverpool op tegen Manchester United. De ploeg van Van Dijk staat één punt achter op koploper Manchester City, waardoor het winnen van deze Premier League-kraker van cruciaal belang is.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!