Nieuws

Ten Cate: 'Op termijn zou hij die rol natuurlijk prima kunnen invullen bij NAC'

Ten Cate: 'Op termijn zou hij die rol natuurlijk prima kunnen invullen bij NAC'

19-04-2022 20:27

Henk ten Cate ziet in de toekomst een mooie rol weggelegd voor Rob Penders bij NAC Breda. De voormalig aanvoerder van de Bredanaars liet onlangs weten dat hij ooit wil terugkeren in Breda als hoofdtrainer.

Ten Cate is van mening dat Penders op termijn van grote waarde kan zijn voor de Parel van het Zuiden. "Daar zit nog een hoofdtrainer, dus nu is het niet aan de orde, maar op termijn zou Rob die rol natuurlijk prima kunnen invullen", zegt de ex-trainer van NAC in gesprek met Voetbal International. "Hij kent de krachtenvelden van NAC, een heel moeilijke club. Hij heeft dan wel de steun nodig van mensen binnen de leiding. In combinatie met iemand als Ton Lokhoff zie ik het wel voor me."

De voormalig assistent van Louis van Gaal ziet dat Penders voldoende kwaliteiten beschikt om uit te groeien tot een gerenommeerde trainer. "Wat hij nu met Eindhoven doet, is al knap", vervolgt Ten Cate. "Ik volg het, kijk wedstrijden en zie dat er een idee achter zit. Zijn ploeg probeert van achteruit te voetballen, zoals ik dat ook altijd heb gepropageerd. Het is niet dat ze de bal naar voren peren en er dan achteraan rennen."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!