Nieuws

Fledderus over Meijer-miljoenen: 'Types als Kasanwirjo vinden is de uitdaging'

Fledderus over Meijer-miljoenen: 'Types als Kasanwirjo vinden is de uitdaging'

19-04-2022 19:35

Trotsheid overheerst bij FC Groningen na de bekendmaking van de miljoenentransfer van Bjorn Meijer (19) naar Club Brugge. Technisch directeur Mark-Jan Fledderus gaat in gesprek met Voetbal International in op de lange termijnstrategie van de club.

De belangstelling voor Meijer kwam voor Fledderus allerminst als een verrassing. "Als hij zijn prestaties van de afgelopen maanden nog een poosje had doorgetrokken, was Club Brugge waarschijnlijk al kansloos geweest, dat wisten zij ook", vertelt de td aan VI. "Vandaar dat ze nu heel snel spijkers met koppen hebben geslagen."

"Bjorn stond inderdaad niet bij onze kandidaat-vertrekkers", vervolgt hij eerlijk. "Deze transfer bewijst dat sommige zaken in de voetballerij gewoon niet te plannen zijn. Wij zijn bij FC Groningen heel trots op deze transfer en dit is een groot compliment aan de gehele voetbalafdeling die hier allemaal een bijdrage in hebben."

De beleidsbepaler zit allerminst stil om de selectie op peil te brengen voor aankomend seizoen. Ragnar Oratmangoen tekende onlangs al een contract voor drie seizoenen. "Zijn rendement is een verbeterpunt, maar zijn onderliggende statistieken spreken ons heel erg aan", aldus Fledderus tegenover het weekblad. Daarnaast is de Trots van het Noorden dichtbij het aantrekken van Joey Pelupessy, die in het verleden al langdurig in de Eredivisie uitkwam.

Fledderus geeft aan in de scouting vooral naar twee type spelers te kijken: gevestigde Eredivisie-voetballers en jonge talenten. "We halen heel graag spelers die zich al bewezen hebben, maar dat is tegelijkertijd de lastigste categorie", doelend op de hoge salariskosten. "Types als Kasanwirjo vinden, dat is de uitdaging. Het lukt ons wel aardig, maar tegelijkertijd zit er ook een nadeel aan. Want als zulke spelers zich inderdaad snel door ontwikkelen, zijn ze ook zomaar weer weg. Dat gaat weer ten koste van de stabiliteit in je selectie."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!