Arbiter van Ajax - Dortmund krijgt kritiek in eigen land: 'Begrijpen we niets van'

Arbiter van Ajax - Dortmund krijgt kritiek in eigen land: 'Begrijpen we niets van'

Jesús Gil Manzano, de scheidsrechter die is aangesteld om de wedstrijd tussen Ajax en Borussia Dortmund in goede banen te leiden, heeft afgelopen weekend geen goede beurt gemaakt in Spanje. José Bordalás, trainer van Valencia, haalde uit naar de leidsman.

Gil Manzano kende zondagavond een strafschop toe aan Barcelona vanwege een lichte overtreding van José Luis Gayá op Ansu Fati. De verdediger van Valencia raakte daarbij ook de bal, maar dat weerhield de scheidsrechter er niet van om naar de stip te wijzen. "Tijdens de wedstrijd zei Gayá al tegen me dat hij duidelijk de bal raakte en dat hebben we inmiddels dus kunnen checken", zei Bordalás na afloop tijdens een persconferentie. "Het was geen strafschop."

Naast de scheidsrechter krijgt ook zijn VAR ervan langs van de Valencia-trainer. "Dit was het beslissende moment in de wedstrijd. Ik kan niet begrijpen waarom de VAR bestaat als hier een penalty voor wordt gegeven. We begrijpen er allemaal helemaal niets van en zijn natuurlijk woedend over deze beslissingen."

Ronald Koeman, de trainer van Barcelona, wilde niet te veel zeggen over het incident. Toch liet hij doorschemeren de woede van zijn collega wel te begrijpen. "Ik heb de beelden gezien en je kan je vraagtekens erbij plaatsen", zegt de eerlijke Nederlander. "Toch floot de scheidsrechter en deed de VAR niets. Dan is het gewoon een strafschop."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie