Lang praat met psycholoog: 'Bij Ajax dacht ik: wat denken jullie nou?'

Lang praat met psycholoog: 'Bij Ajax dacht ik: wat denken jullie nou?'

Noa Lang geeft aan baat te hebben bij het praten met een psycholoog. De vleugelflitser van Club Brugge is overtuigd van zijn eigen kunnen, al moet hij 'zijn hoofd erbij houden', erkent hij bij Tiki Taka Touzani.

In het programma van Soufiane Touzani benadrukt Lang dat het goed met hem gaat. "Ik ben een jongen die altijd zichzelf is en niet meegaat met de rest. What you see is what you get. Ik ben iemand die altijd zichzelf is, het maakt niet uit waar of wanneer. Ik zal me niet aanpassen aan andere mensen", zegt hij vol zelfvertrouwen. Toch is dat die eigengereidheid ook ooit een valkuil geweest voor de kersvers Oranje-international.

Bij Ajax ontkende Lang namelijk dat hij een psycholoog nodig had. "Ik heb best wel wat meegemaakt. Het begon bij Ajax. Toen dacht ik: wat denken jullie nou, met een psycholoog praten? Inmiddels staat Lang in België op eigen benen en plucht hij de vruchten van gesprekken met een deskundige. "Het is niet zo dat ik elke dag met diegene praat, maar gewoon wanneer ik er behoefte aan heb. Ik kan het iedereen aanraden", stelt Lang, die uitlegt waarom hij behoefte heeft aan zulke gesprekken. "De voetbalwereld is eigenlijk een vieze wereld, met veel neppe dingen. Iedereen wil wat van je, het brengt veel druk met zich mee. Zie daar maar eens mee om te gaan."

Lang weet dat wanneer hij zijn eigen ding blijft doen, hij het ver kan schoppen. Zijn toekomst heeft hij al bepaald. "De absolute wereldtop. Daar zal ik niet omheen draaien. Ik kan de wereldtop aan”, antwoordt de aanvaller stellig. "Het zit allemaal in mijn hoofd. Als ik mijn hoofd erbij houd, weet ik dat ik het ga halen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie