Breaking news

'Ajax komt uit bij Schreuder in zoektocht naar opvolger Ten Hag'

'Ajax komt uit bij Schreuder in zoektocht naar opvolger Ten Hag'

19 april - 14:53 Laatste update: 15:02
0

Ajax heeft in de zoektocht naar een opvolger van Erik ten Hag geïnformeerd naar de contractsituatie van Alfred Schreuder. De trainer van Club Brugge, die eerder al werkzaam was in Amsterdam als assistent van Ten Hag, staat hoog op het lijstje, weet De Telegraaf.

Schreuder ligt nog vast tot de zomer van 2023, maar heeft een vaste afkoopsom van 1,5 miljoen euro bedongen. Dat Ajax bij Schreuder uitkomt, is niet onlogisch te noemen. Peter Bosz wordt ondanks de zeer tegenvallende resultaten gesteund door de directie van Olympique Lyon en ook een vertrek van Arne Slot is totaal onbespreekbaar voor Feyenoord.

Schreuder vertrok in 2019 voor een klus als hoofdtrainer bij TSG 1899 Hoffenheim, maar was uitermate populair bij de spelersgroep van Ajax. Aanvoerder Dusan Tadic liet destijds los dat hij zijn toenmalig assistent-trainer graag langer bij zich had gehouden, omdat hij het verlengstuk was van de spelersgroep van de Amsterdammers.

Schreuder was als assistent-trainer actief bij Vitesse, FC Twente, Hoffenheim en FC Barcelona. Mocht de trainer vertrekken naar Ajax, dan begint hij aan zijn vierde klus als hoofdcoach. Eerder ging hij in laatstgenoemde functie aan de slag bij FC Twente, Hoffenheim en Club Brugge. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Ook te beluisteren op Spotify

Plaats een reactie