Nieuws

'Benfica hangt astronomisch prijskaartje om de nek van begeerde spits Darwin'

'Benfica hangt astronomisch prijskaartje om de nek van begeerde spits Darwin'

19-04-2022 13:13

Benfica rekent zich al rijk met het vertrek van Darwin Núñez. De Uruguayaanse spits maakt dit seizoen furore in de Primeira Liga en Champions League, en heeft zich daarmee in de kijker gespeeld bij de nodige Europese topclubs.

Afgelopen zondag was Darwin met een goal en een assist opnieuw belangrijk voor Benfica in de gewonnen topper tegen Sporting Portugal (0-2). Dit doelpunt was alweer zijn 25e competitiegoal van het seizoen en in de Champions League eindigde de teller afgelopen week op zes. Door zijn prestaties wordt Darwin aan verschillende topclubs gelinkt en weet het Portugese Record dat Benfica minstens honderd miljoen euro wil vangen.

Darwin is met name gewild in de Premier League. Clubs als Arsenal, Manchester United, Newcastle United en West Ham United zouden de Uruguayaanse goalgetter graag in willen lijven. Landgenoot Diego Forlán, die zelf het shirt van Manchester United heeft gedragen, denkt dat de Engelse competitie hem goed past. "Hij heeft veel potentieel en is nog jong, dus voor hem zou het goed zijn als hij de kans krijgt", zegt de voormalig speler van het WK in een video van Beyond The Pitch.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!