Nieuws

Transfer De Wit naar AZ heel dicht bij, PEC vangt ruim twee miljoen euro

Transfer De Wit naar AZ heel dicht bij, PEC vangt ruim twee miljoen euro

19-04-2022 09:28

Mees de Wit staat voor een transfer naar AZ, weet VoetbalPrimeur dinsdag te brengen. De club uit Alkmaar heeft naar verluidt ruim twee miljoen euro over voor de verdediger van PEC Zwolle. De Wit mag zich de eerste zomeraanwinst van AZ noemen.

Van een transfer van De Wit naar AZ is al langere tijd sprake, maar de transferstom was tot op heden een sta in de weg. PEC hoopte een hogere transfersom op te kunnen strijken, maar de clubs zijn tot een deal gekomen. Dat de ex-jeugspeler van Ajax maar al te graag een transfer wilde maken naar het westen van het land, was bekend. Hij gaat een contrat tekenen dat hem voor meerdere jaren aan AZ verbindt.

AZ kreeg de nodige concurrentie uit binnen- en buitenland. Eén van deze clubs was FC Twente, dat terug moest deinzen na het horen van de verlangde transfersom. De Wit was pas een jaar actief in Zwolle, nadat hij transfervrij overkwam van Sporting Portugal. De 24-jarige verdediger speelde zich al snel in het eerste elftal en maakte veel indruk.

Met het aantrekken van De Wit haalt AZ een linksback binnen, wat de geruchten voor een vetrek van Owen Wijndal meer en meer aanwakkert. De international verlengde onlangs nog zijn contract, maar staat open voor een transfer. Doordat Wijndal nu een doorlopend contract heeft, kunnen de Alkmaarders een flinke transfersom vragen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s