Malen met Dortmund tegen Ajax: 'Formidabel dat hij in de Europese top speelt'

Malen met Dortmund tegen Ajax: 'Formidabel dat hij in de Europese top speelt'

Andries Jonker is trots op de razendsnelle ontwikkeling van Donyell Malen. De twee werkten samen in de jeugd van Arsenal, waar Malen als zestienjarige jongen terechtkwam. Jonker enkel lovend over zijn voormalig pupil.

De overstap van de Nederlandse velden naar het jeugdvoetbal in Engeland was een grote voor Malen, weet Jonker. "Nu is hij fysiek heel sterk, maar toen was hij op 75 procent van wat hij nu is. Het fysieke gevecht was zeker in de onder 23 lastig voor hem. Hij speelde dan tegen gasten van 1,95 meter met Premier League-ervaring. Ga er maar aanstaan", vertelt hij in gesprek met NOS.

Het aanpassingsproces ging niet over één nacht ijs, waardoor Malen voor het eerst in zijn prille loopbaan met tegenslagen te maken kreeg. "Hij zag dat hij het op deze manier niet ging redden", erkent Jonker. "Donyell heeft toen zelf voor mentale begeleiding gezorgd en de knop omgezet om er op een andere manier mee om te gaan. Dat heeft hij dus helemaal uit zichzelf gedaan. Ontzettend knap op die leeftijd", steekt de Telstar-trainer de loftrompet over Malen.

Jonker kent dan ook geen twijfels of Malen het gaat redden bij Borussia Dortmund. "Hij heeft me verrast bij PSV en ik denk dat hij dat weer gaat doen. Vergis je niet, Dortmund is echt een grote club. Ik vind het ontzettend knap dat hij überhaupt aan spelen toekomt daar. Ik kijk vanavond als hij in de Johan Cruijff Arena speelt ook met trots naar hem. Dat hij de omslag heeft gemaakt en nu in de top van Europa speelt vind ik echt formidabel. Dat heeft hij helemaal zelf gedaan. Een voorbeeld voor de jeugd."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie