Update: 'Fati volgt voorbeeld Pedri en staat op punt om contract te verlengen'

Update: 'Fati volgt voorbeeld Pedri en staat op punt om contract te verlengen'

19 oktober - 13:15 Laatste update: 13:12
Primera División 0 Reacties

In navolging van de succesvolle contractverlenging van Pedri, maakt FC Barcelona serieus werk van het openbreken en verlengen van het contract van Ansu Fati. De Catalanen moeten echter snel handelen, want er liggen kapers op de kust.

Mundo Deportivo weet dat meerdere Europese topclubs uit Engeland, Italië, Duitsland en Frankrijk de verrichtingen van het achttienjarige talent nauwlettend volgen. Fati ligt tot medio 2022 vast in Barcelona, al heeft de Spaanse grootmacht de mogelijkheid om het contract onder dezelfde voorwaarden met twee jaar te verlengen. Hier wil de club niet op gokken. De clubleiding probeert de Spanjaard met een verbeterde verbintenis voor langere tijd te behouden. 

Net als bij Pedri - de middenvelder heeft een ontsnappingsclausule van één miljard euro - wil FC Barcelona ook bij Fati een torenhoge afkoopsom meenemen in het contract. Op deze manier wil Barça het gevaar dat Fati wordt weggekocht de kop indrukken. 

Jorge Mendes - zaakwaarnemer van Fati - is in gesprek met technisch directeur Mateu Almaty. Het is wachten op groen licht, al weet Mundo ook dat Mendes regelmatig wordt gebeld door geïnteresseerde clubs. Zij houden de plannen van Fati met argusogen in de gaten. 

Update: Ronald Koeman heeft op de persconferentie in aanloop naar de Champions League-wedstrijd tegen Benfica laten weten dat Fati op het punt staat zijn contract te verlengen. "Mij is verteld dat de club dicht bij een contractverlenging van Ansu Fati is. Dat is groot nieuws voor FC Barcelona, aangezien we over een jongen praten die de toekomst van de club kan bepalen", aldus de Nederlander.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie