'In een normale situatie had Koeman de dubbel gepakt, daar ben ik zeker van'

'In een normale situatie had Koeman de dubbel gepakt, daar ben ik zeker van'

Josep Bartomeu is er heilig van overtuigd dat Ronald Koeman vorig seizoen beslag had gelegd op de landstitel in Spanje, mits de situatie bij de club normaal was. De voormalig preses van de Catalanen snapt niet hoe Barça de titelstrijd verloor van Atlético Madrid, de uiteindelijke kampioen.

Bij de Spaanse televisiezender TV3 blikt Bartomeu terug op de roerige laatste jaren in Camp Nou. "Toen we in 2019 overwogen om van coach te veranderen, was Ronald al de eerste die we belden", erkent hij. "Maar we kregen toen te horen dat hij gefocust was op het Nederlands elftal. Vervolgens kozen we voor Quique Setién, gezien zijn profiel en ideeën over voetbal. Helaas is dat niet goed gelopen."

Een jaar later, na de historische 2-8 nederlaag van FC Barcelona tegen Bayern München, hapte Koeman wél toe. "Zijn eerste seizoen is erg goed geweest. We hebben de beker gewonnen en ik begrijp nog steeds niet hoe we de titelstrijd hebben verloren. In een normale situatie had Barcelona de dubbel gepakt, daar ben ik zeker van."

Bartomeu benadrukt dat het vertrek van Lionel Messi een belangrijke oorzaak is voor de noodlijdende situatie van de club. "Zijn vertrek is een probleem", baalt de oud-president, die een onthulling doet over eerdere gesprekken met Messi over een eventueel langer verblijf in Spanje. "In juli 2020 bereikte ik nog een akkoord met Messi om zijn contract met twee jaar te verlengen, maar daarna ging het toch niet door. We zullen aan Messi moeten vragen waarom dat was."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie