Nieuws

'Hij creëert iets in een elftal, waardoor spelers ook voor hem iets doen'

'Hij creëert iets in een elftal, waardoor spelers ook voor hem iets doen'

18-04-2022 13:24 Laatste update: 13:26

Roger Schmidt kan op de complimenten rekenen van Arnold Bruggink. De analist vindt het een goede zaak dat de oefenmeester van PSV de bekerfinale zo serious heeft genomen en stelt dat het de spelers van PSV tot op het bot heeft gemotiveerd. 

Uiteindelijk ging PSV door een 2-1 overwinning op Ajax met De Dennenappel aan de haal. "Hier zie je de band tussen de spelers en hun trainer", merkte Bruggink op tijdens de festiviteiten op het veld bij ESPN. "Er is heel veel commentaar op Schmidt, maar één ding doet hij nooit: zijn spelers afvallen. Hij creëert iets in een elftal, waardoor spelers ook voor hem iets doen."

De KNVB Beker wordt in Nederland veelal gezien als troostprijs, maar dat is volgens Bruggink onterecht. "De beker is in Duitsland echte een megagrote prijs. In Nederland doen we daar toch snel een beetje laconiek over. Maar je wordt afgerekend op je prijzen."

Kenneth Perez kan zich vinden in de woorden van Bruggink. "Er stond heel veel op het spel, ook je imago en je zelfbewustzijn als club", voegt de Deense oud-speler toe. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!