Nieuws

Zirkzee is klaar voor Belgische bekerfinale: 'Fans hier hunkeren naar een prijs'

Zirkzee is klaar voor Belgische bekerfinale: 'Fans hier hunkeren naar een prijs'

17-04-2022 16:33

Joshua Zirkzee speelt maandag de bekerfinale van België. De aanvaller neemt het met zijn Anderlecht op tegen AA Gent en merkt dat de wedstrijd erg leeft onder de supporters.

"Het zou speciaal zijn om de beker te winnen", begint Zirkzee in gesprek met Het Nieuwsblad. "Het is veertien jaar geleden dat Anderlecht de cup won, hè. Je voelt aan alles dat de fans hier hunkeren naar een prijs. Als je ziet dat ons stadion voor de halve finale tegen Eupen uitverkocht was en dat de spelersbus toen ontvangen werd door een massa mensen, dan weet je dat de honger groot is", vertelt de jeuginternatonal van Oranje. 

Zirkzee speelt op huurbasis in België en won daar nog geen prijs. "Ik won met Bayern München al de Duitse beker, maar in die campagne speelde ik maar veertien minuten. In de finale kwam ik niet van de bank. Ik vierde toen wel mee, maar de Belgische beker zou meer aanvoelen als mijn trofee."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!