Oud-Barça-preses Bartomeu verdedigt zich: 'Komst Mbappé was in de maak'

Oud-Barça-preses Bartomeu verdedigt zich: 'Komst Mbappé was in de maak'

19 oktober - 07:28 Laatste update: 08:20
Primera División 0 Reacties

Josep Bartomeu, voorganger van Joan Laporta, verdedigt zich voor de noodlijdende situatie waarin FC Barcelona verkeerd. De voormalig preses wijst naar de coronacrisis als boosdoener.

In een live-uitzending van Las vacas sagradas doet Bartomeu een boekje open over de situatie van de club toen hij aan het roer stond. "De waarheid is dat de coronapandemie ons hele project heeft verpest. Ik begrijp dat mensen boos zijn, maar de balans moet over de afgelopen tien jaar worden gemaakt. Volgens het tijdschrift Forbes zijn we voor het eerst in de geschiedenis de nummer één van de wereld als het gaat om meest waardevolle clubs. We verslaan alle rivalen."

Maar, stelt de oud-president: "Iedereen heeft recht op zijn mening." Toch vervolgt Bartomeu met het opsommen van cijfers, om zijn gelijk te halen. "Tot maart 2020 hadden we een winst van meer dan honderd miljoen, maar toen de pandemie uitbrak, leden we 555 miljoen euro verlies", stelt een balende Bartomeu. "De situatie is complex, maar niet zo dramatisch als ze ons vertellen."

Bartomeu beaamt dat FC Barcelona in 2017 in verregaande onderhandelingen was om Kylian Mbappé van AS Monaco over te nemen, maar dat de clubleiding voor Ousmane Dembélé koos. "Zijn komst was in de maak, maar de coaches gaven de voorkeur aan Ousmane Dembélé, omdat ze een speler wilden hebben die het veld kon openen", beweert de voormalig preses. Hoewel de Catalanen 135 miljoen betaalden voor de Fransman, die zijn belofte nog niet heeft ingelost, wil Bartomeu het niet groter maken. "Deze dingen gebeuren in het voetbal. Het is altijd moeilijk om vooraf in te schatten hoe een speler het zal gaan doen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie