Nieuws

Llansana naar De Kuip ondanks rode kaart: 'Die regel is inmiddels veranderd'

Llansana naar De Kuip ondanks rode kaart: 'Die regel is inmiddels veranderd'

17-04-2022 12:06

Enric Llansana trok zaterdagavond aan de noodrem bij Jong Ajax en pakte een rode kaart in het duel met FC Volendam. Ondanks de rode prent is de middenvelder niet geschorst voor een eventuele bekerfinale tegen PSV met het eerste elftal. 

Zaterdag werd al duidelijk dat Llansana tot de selectie behoorde voor de bekerfinale. Llansana ging met Jong Ajax ten onder in Volendam (3-1) en de middenvelder pakte in de eerste helft nog een rode kaart. Aan Llansana was duidelijk te zien dat hij de finale in het achterhoofd had en baalde, maar ESPN-verslaggever Cristian Willaert heeft goed nieuws voor de Spaans-Nederlandse speler. 

"Als je vroeger rood kreeg bij Jong Ajax, mocht je de dag daarna niet bij het eerste elftal op de bank zitten", zegt Willaert in gesprek met Jong Ajax-trainer John Heitinga. "We hebben dat gecheckt bij de KNVB en de regel is veranderd. Als Llansana erbij zit, dan is hij niet geschorst." Ajax staat zondagavond tegenover PSV in De Kuip. Er wordt om 18.00 uur afgetrapt in Rotterdam. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!