Nieuws

Maduro doet voorspelling: Ik verwacht dat Ajax aan het langste eind trekt'

Maduro doet voorspelling: Ik verwacht dat Ajax aan het langste eind trekt'

17-04-2022 10:29

Hedwiges Maduro denkt dat Ajax zondagavond de KNVB Beker zal winnen. De oud-speler van de Amsterdammers won zelf ook de Dennenappel met de club.

"We hadden best een aardig team als je naar de namen kijkt", vertelt Maduro tegenover AjaxShowtime. "Klaas-Jan Huntelaar was de grote man. Het jaar ervoor hadden we moeite met doelpunten scoren. We hadden ook namen als Heitinga en Vermaelen. Natuurlijk is het hoogste doel niet om de beker te winnen, want je wil kampioen worden en ver komen in de Champions League, maar een prijs is een prijs. Je moet het zien als een kans om je palmares te vergroten."

De assistent van Almere City beaamt dat Ajax zich in een mindere fase bevindt. "Ik denk dat de keeperswissel het grootste probleem is geweest. Sinds Pasveer eruit is, is er bij Ajax veel minder stabiliteit achterin. Zo zie je maar hoe belangrijk een keeper is voor een team. Verder staan de spelers en trainer in de belangstelling en dat doet iets met een club." Ondanks de huidige vorm denkt Maduro dat de Amsterdammers zullen winnen in De Kuip. "Ik verwacht dat Ajax aan het langste eind trekt, maar met een minimaal verschil."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!