Nieuws

Fortuna-goudhaantje viert succes op opmerkelijke wijze: 'Een stukje ontspanning'

Fortuna-goudhaantje viert succes op opmerkelijke wijze: 'Een stukje ontspanning'

16-04-2022 23:39

Paul Gladon zat na de degradatie met FC Emmen afgelopen zomer nog zonder club, maar liet zaterdag zien waarom hij nummer negen van beroep is. De spits was met twee kopgoals belangrijk voor Fortuna Sittard, en had daarmee een belangrijk aandeel in de 3-0 thuiszege op concurrent Sparta.

In hetzelfde stadion won Gladon vorig seizoen nog met FC Emmen, dat ondanks die overwinning alsnog gedwongen een niveau lager moest gaan spelen. "Toen beleefde ik hier met FC Emmen een mooie avond tégen Fortuna. Ik maakte drie goals, maar er telde er maar één. We wonnen met 3-1", blikt hij in gesprek met De Telegraaf terug. "Echt zonde dat we er met FC Emmen toch nog uitgingen. Ik ben heel blij dat ze nu weer terug zijn. FC Emmen is een heel leuke, gezellige club met een heel goede trainer. Ik gun het ze van harte."

Na de degradatie van Emmen had Gladon geen club. "Na mijn tijd bij FC Emmen kwam er eigenlijk niks op mijn pad, waar ik enthousiast van werd. Soms kwamen er landen voorbij, waar het financieel goed was, maar waar ik van dacht: wat moet ik daar met mijn vrouw en mijn kindje. Zo zat ik een hele tijd thuis." Na de jaarwisseling nam hij contact op met Fortuna-assistent Rob Alflen, die hij nog kent van zijn tijd bij Heracles Almelo. "Ik heb altijd fijn met hem samengewerkt en hij was ook meteen enthousiast. De club wilde me wel even zien om te kijken of ik fit was. Dat was heel goed en ik kon gelijk instromen. Ik heb het hier gelijk naar mijn zin. Het klikt goed met de jongens en met de trainer."

In de laatste wedstrijden van het seizoen kan Gladon dan eindelijk weer belangrijk zijn. De spits gaat het op opmerkelijke wijze vieren: "We gaan met de familie een dagje Efteling doen. Een stukje ontspanning en dan vanaf dinsdag weer focussen op de thuiswedstrijd Go Ahead Eagles. Dan kunnen we weer een grote stap zetten."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!