Almere City verspeelt dure punten in race om periode, Bannis goud waard voor NAC

16-04-2022 23:14

NAC Breda heeft in de extremis een zege veiliggesteld tegen Almere City FC (1-2). Het leek er voor lange tijd op dat het duel in een gelijkspel zou eindigen, maar Naoufal Bannis bracht de Bredanaars in extase na een opzichtige fout van Almere City-verdediger Thomas Poll.

Na een doelpuntloze eerste helft kwam NAC vlak na de rust op een 1-0 voorsprong. Odysseus Velanas kopte op prachtige wijze raak na een voorzet van Yassine Azzargari. Na het doelpunt liep de club uit Breda achteruit, wat resulteerde in aanhoudende druk van Almere City. De gelijkmaker viel dan ook snel, op onfortuinlijke wijze weliswaar: Bram van Vlerken kopte de bal via Dion Malone binnen: 1-1.

In het restant van het duel had Almere City een licht overwicht, maar kon het alle kanten opgaan. Uiteindelijk viel het de kant op van NAC, dat Bannis op zijn knieën mag bedanken. De Feyenoord-huurling werd na een slechte vrije trap van Poll weggestoken door Velanas, en hield het hoofd koel: 1-2.

Het verlies zal hard aankomen in Almere. De nummer veertien van de Keuken Kampioen Divisie was hard op weg om de vierde periode in de wacht te slepen, maar verspeelt na vorige week tegen FC Eindhoven opnieuw dure punten.