Kritiek op 'superprof' Pasveer overtrokken: 'Nu zou hij er niks meer van kunnen'

Kritiek op 'superprof' Pasveer overtrokken: 'Nu zou hij er niks meer van kunnen'

Remko Pasveer kreeg na het duel tegen sc Heerenveen eindelijk weer complimenten voor zijn keeperswerk. Dinsdagavond moet hij echter Erling Haaland van scoren afhouden, waardoor de routinier in absolute vorm moet verkeren. 

Volgens criticasters is de 37-jarige goalie een 'oude man', maar oud-ploeggenoot Sander Boschker vindt alle kritiek nogal overtrokken. "Vorig jaar bij Vitesse keepte hij goed en dan zou hij er nu ineens niks meer van kunnen?", vraagt de FC Twente-icoon zich af in gesprek met De Telegraaf. Boschker verwacht dat het tij uiteindelijk zal keren. "Het is zo dat elke keeper die bij Ajax komt in eerste instantie niet goed genoeg wordt bevonden. Op den duur verstomt die kritiek en dan wordt er reëler naar gekeken. Ik verwacht dat het bij Remko ook zo zal gaan."

Vitesse-trainer Thomas Letsch, die vorig seizoen samenwerkte met Pasveer, kan zich eveneens niet vinden in de kritiek. "Hij is een superprof. Altijd als eerste op de club, altijd keihard werken om beter te worden. Dat hij dan kritiek krijgt omdat er een paar ballen binnen vallen, hoort bij Ajax. Dat is het allerhoogste niveau en daar ligt de lat hoog", weet de Duitser, die van mening is dat de ervaring van Pasveer ertoe zal leiden dat hij de situatie weet te keren. "Remko is geen twintig meer en kan goed met deze situatie omgaan."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie