Dortmund laat niets over van Wolfsburg, Flekken mag over Champions League dromen

16-04-2022 17:25 Laatste update: 17:26

Borussia Dortmund heeft zaterdagmiddag niets heel gelaten van VfL Wolfsburg. Na een klein half uur kreeg de thuisploeg het op de heupen en werd er nog voor rust vijf keer gescoord. Het werd uiteindelijk 6-1 in Dortmund. Mark Flekken won opnieuw met SC Freiburg en mag dromen van de Champions League. VfL Bochum was zaterdag de tegenstander.

Borussia Dortmund - VfL Wolfsburg 6-1
Dortmund had even nodig om aan de openingstreffer te komen. Tom Rothe maakte na ruim twintig minuten de 1-0 en daarna ging het snel. Axel Witsel verdubbelde twee minuten later de score, Manuel Akanji zette de stand op 3-0 en Emre Can zorgde tien minuten voor rust voor de 4-0. Voor rust deed Erling Haaland nog een duit in het zakje en was Dortmund binnen een kwartier naar 5-0 uitgelopen.

Na rust bleef Dortmund de bovenliggende partij en maakte Haaland na een klein uur zijn tweede van de middag. Wolfsburg kwam tien minuten voor tijd nog aan een eretreffer, maar dat zal de bezoekers niet veel uitmaken. Ridle Baku nam die treffer voor zijn rekening.

Door de overwinning is Dortmund vrijwel zeker van de tweede plaats en is de voorsprong op nummer drie Bayer Leverkusen maar liefst elf punten. Koploper Bayern München staat zes punten voor op Haaland en co., maar heeft ook nog een wedstrijd tegoed. Wolfsburg staat dertiende en is sinds het ontslag van Mark van Bommel niet beter gaan presteren.

SC Freiburg - VfL Bochum 3-0
Freiburg, waar Nederlander Mark Flekken onder de lat staat, presteert naar behoren en sloot zaterdag wederom winnend af. Lukas Kübler en Roland Sallai wisten na een kwartier de stand al op 2-0 te zetten. Sallai maakte na rust zijn tweede en daardoor kan Freiburg van Champions League-voetbal blijven dromen. Door de overwinning staat de ploeg gedeeld vierde met RB Leipzig.