Nieuws

Sneijder voorspelt bekerwinst Ajax tegen PSV: Het krachtsverschil is heel groot

Sneijder voorspelt bekerwinst Ajax tegen PSV: "Het krachtsverschil is heel groot"

16-04-2022 16:06

Wesley Sneijder denkt dat de bekerfinale tussen PSV en Ajax komende zomer op strafschoppen zal uitlopen. De oud-middenvelder verwacht dat Ajax daarna aan het langste eind zal trekken.

"Het krachtsverschil tussen Ajax en PSV is nu heel groot", aldus Sneijder tegenover RTL Nieuws. "Ajax is kwalitatief twee stappen verder, zowel als collectief als individueel. Ik zou niet zeggen dat ze veruit de favoriet zijn, maar als ik mijn geld zou moeten inzetten, verwacht ik dat Ajax gaat winnen. Maar wel pas na strafschoppen", voorspelt de oud-Ajacied.

De Amsterdammers hebben het vaak wel lastig tegen de Eindhovenaren, weet Sneijder. "Wij hadden het in mijn tijd altijd moeilijk tegen PSV. Dat is eigenlijk nooit veranderd. Ajax heeft dan twee keer gewonnen van PSV dit seizoen, maar zeker de wedstrijd in Eindhoven ging stroef. En de Johan Cruijff Schaal natuurlijk, niet te vergeten."

Voor het eerst sinds 2006 staan PSV en Ajax weer eens tegenover elkaar in de bekerfinale. Dat terwijl de twee grootmachten over het algemeen al jaren de dienst uitmaken in de competitie. Sneijder weet wel waar dat aan ligt. "De beker is een sprint, terwijl de competitie een marathon is. De kleine clubs geven alles, omdat het vaak hun enige kans is op een prijs. Zo krijg je verrassingen en lopen de grote clubs soms tegen een foutje aan."

Zondag trappen Ajax en PSV om 18.00 uur af in De Kuip. De winnaar mag zich daarna in een badjas gaan hijsen en de dennenappel in de prijzenkast verwelkomen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!