Nieuws

Laatste doelpuntenmaker PSV in bekerfinale: 'Had misschien langer moeten blijven'

Laatste doelpuntenmaker PSV in bekerfinale: 'Had misschien langer moeten blijven'

16-04-2022 14:06

Het is voor het eerst sinds negen jaar dat PSV weer eens in de bekerfinale acteert. De enige speler die toen een doelpunt maakte tegen AZ tijdens het 2-1 verlies, was Jürgen Locadia.

De spits vertrok in de winter van 2018 naar Brighton & Hove Albion. De Eindhovenaren stonden toen aan kop in de Eredivisie. "Misschien had ik toen nog een paar maanden bij PSV moeten blijven", aldus Locadia tegenover het Brabants Dagblad. "Wat zou er dan zijn gebeurd? Het is allemaal achteraf, maar misschien had ik dan wat meer succes beleefd in de afgelopen jaren. Maar aan de andere kant, zeg maar eens nee tegen een schitterende aanbieding. Spijt heb ik niet."

Locadia kende bij PSV de beste periode in zijn carrière. De aanvaller scoorde 62 keer en gaf 39 assists in 176 wedstrijden voor de Eindhovenaren. "Naar dat gevoel ben ik wel een tijd op zoek geweest, dat je met goede spelers om je heen weet wat je moet doen en ook zelf kunt uitblinken en scoren. Ik heb bij PSV natuurlijk de mooiste jaren gehad en ben er gevormd. Bij mijn nieuwe club had ik door de blessure een lastige start en maakte ik veel minder minuten dan eerder."

Het jeugdexponent van de Eredivisiegrootmacht denkt nog niet aan een terugkeer naar Nederland. "Ik ben deze zomer transfervrij en hoop nog een aantal jaren in het buitenland te kunnen spelen, voordat ik naar de eredivisie terugkeer."

PSV en Ajax spelen zondag de finale van de KNVB Beker in De Kuip. De topploegen trappen af om 18.00 uur.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!