Reactie

Dortmund is onder de indruk van Ajax: 'Het is al een geoliede machine'

Dortmund is onder de indruk van Ajax: 'Het is al een geoliede machine'

18-10-2021 19:28

Marco Rose kijkt uit naar het treffen tussen zijn Borussia Dortmund en Ajax. De Duitse oefenmeester stelt dat zijn ploeg geen angst, maar wel respect heeft voor de regerend landskampioen van Nederland.

Op een persconferentie blikte Rose vooruit op een wedstrijd die volgens hem op hoog niveau gespeeld gaat worden. “Ajax voetbalt al als een geoliede machine”, liet hij de aanwezige pers weten. “We zijn niet bang, maar hebben wel respect. De sfeer zal geweldig zijn, de tegenstander sterk en we moeten dus scherp zijn. Het is een enorme uitdaging.”

Een overwinning voor één van beide ploegen betekent dat plaatsing voor de volgende ronde eigenlijk al niet meer mis kan gaan. Ajax won namelijk ruim van Sporting Clube de Portugal en versloeg Besiktas in Amsterdam. BVB legde die ploegen ook over de knie, zij het met wat meer moeite dan de Ajacieden.

Dortmund zal het in Amsterdam moeten stellen zonder Raphael Guerreiro, Giovanni Reyna en Mahmoud Dahoud. Het trio is geblesseerd in Duitsland achtergebleven. Erling Haaland, Mats Hummels, Thomas Meunier en Dan-Axel Zagadou zijn wel van de partij. Zij zijn fit genoeg bevonden na last te hebben gehad van blessureleed.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!