Nieuws

Promes sprak buitenlanders bij Spartak toe: 'Iedereen was bereid om te blijven'

Promes sprak buitenlanders bij Spartak toe: 'Iedereen was bereid om te blijven'

16-04-2022 09:51

Quincy Promes heeft zijn best gedaan om zo veel mogelijk buitenlandse spelers voor Spartak Moskou te behouden. Vanwege de bijzondere regeling mochten zij tijdelijk vertrekken vanwege de oorlog in Oekraïne, maar Promes wilde dat iedereen bleef.

Dat heeft Maximiliano Caufriez, de Belgische verdediger van Spartak, verteld op de clubsite. Hij besloot zelf ook om in Rusland te blijven en dat heeft te maken met een toespraak van de Nederlandse aanvaller op een teammeeting na de inval in Oekraïne. "Tijdens die vergadering kwam Promes aan het woord, maar niet alleen hij sprak zich uit. Alle spelers zeiden dat ze bereid waren om te blijven en het team te steunen."

De meeste spelers hielden zich daar ook aan. Jordan Larsson deed dat niet en vertrok naar Zweden. "We spraken af om het seizoen samen af te maken, maar een tijd na die beslissing hakte Jordan zijn eigen knoop door", meldt Caufriez. "We hebben allemaal onze eigen levens en persoonlijke omstandigheden. Larsson vond het nodig om deze stap te maken en dat neem ik hem zeker niet kwalijk."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!