Ingenieursbedrijf gaat Goffert onderzoeken: 'Uitwijken passeert ook de revue'

Ingenieursbedrijf gaat Goffert onderzoeken: 'Uitwijken passeert ook de revue'

18 oktober - 19:11
Eredivisie 0 Reacties

Het ingenieursbedrijf Royal Haskoning DHV zal onderzoek doen naar het incident dat zondagmiddag plaats vond in het uitvak van het Gofferstadion. Dat heeft NEC bekend gemaakt. De gemeente heeft opdracht gegeven tot dat onderzoek en de club steunt dat.

Op de website van NEC valt te lezen dat het onderzoek zich zal richten op de toedracht van het incident, het vraagstuk of de tribunes in het hele stadion wel veilig zijn en wanneer er op welke manier weer gevoetbald kan worden in De Goffert. Hoe lang het onderzoek zal duren, wordt in de loop van de week duidelijk. De vraag of en wanneer er weer gespeeld kan worden in het Nijmeegse stadion zal als eerste aan bod komen. Daarnaast komt er een feitenonderzoek naar de inspecties van het Goffertstadion de laatste jaren.

Wilco van Schaik, algemeen directeur van de Nijmegenaren, legt uit hoe de club de komende tijd te werk gaat. “Het is voor ons een absolute noodzaak om de veiligheid van iedereen in het stadion te kunnen waarborgen. Daarbij houden we alle opties open en moeten we als club nu al met verschillende scenario’s rekening houden. Dat mag iedereen van ons verwachten. Zowel het spelen zonder publiek, wellicht met gedeeltelijk publiek of het uitwijken naar andere locaties passeren daarbij de revue.”

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie