AC Milan neemt koppositie weer over van stadsgenoot na zakelijke overwinning

15-04-2022 22:57

AC Milan heeft vrijdagavond een bescheiden overwinning geboekt op Genoa en neemt daarmee de koppositie in de Serie A weer over van concurrent Internazionale. De thuisploeg speelde niet de sterren van de hemel, maar wist mede door een vroege treffer van Rafael Leão de volle buit te pakken. Het werd 2-0 in San Siro.

Inter had eerder op de avond met 1-3 gewonnen van Spezia Calcio en dus moest AC Milan ook winnen om de koppositie weer over te pakken. Rafael Leão werd op zijn wenken bediend door Pierre Kalulu en rondde gedecideerd af na elf minuten spelen. De voorsprong van de Rossoneri kwam niet meer in gevaar, waardoor AC Milan opgelucht adem kan halen.

AC Milan wist in de slotfase de score nog te verdubbelen. Junior Messias zorgde drie minuten voor het eindsignaal voor de bevrijdende 2-0. Door de overwinning staat Milan met een voorsprong van twee punten op de eerste plaats in de Serie A. SSC Napoli volgt op vijf punten, maar heeft wel nog een wedstrijd tegoed.

Het blijft onvermeend spannend in Italië, aangezien de topdrie nog allemaal goede papieren hebben om landskampioen te worden. Er worden nog vijf competitieronden gespeeld in de Serie A.