Nieuws

Geëmotioneerde Lukkien trots op zijn ploeg na promotie: 'Geweldig om mee te maken'

Geëmotioneerde Lukkien trots op zijn ploeg na promotie: 'Geweldig om mee te maken'

15-04-2022 22:44
0

Dick Lukkien kan zijn geluk niet op na de promotie van FC Emmen. De koploper van de Keuken Kampioen Divisie maakte geen fout op bezoek bij FC Dordrecht (0-1) en is nu al zeker van Eredivisievoetbal in het komende seizoen. 

Lukkien verschijnt na de wedstrijd voor de camera's van ESPN. "Ja, mooi hè", begint de trainer. "Als je ziet wat het met iedereen doet, dan is het geweldig om het weer mee te maken." Na het laatste fluitsignaal stormden honderden Emmen-supporters het veld op om de promotie met de spelers te vieren. 

Een kwartier voor tijd liep Emmen nog tegen een rode kaart aan, waardoor de slotfase nog spannend werd in Dordrecht. "Dan ben je wel benieuwd hoe we reageren, maar je weet ook dat we zo taai zijn als kauwgom. Ook na die rode kaart, dommie actie van Kez trouwens (Keziah Veendorp, red.), geven we niks weg. Ik heb eigenlijk redelijk rustig gezeten, ook omdat we de uitslagen op de andere velden wisten."

De trainer van Emmen weet nog niet hoe de avond er verder uitziet. "Ik heb geen idee, ik ben alleen wel bang dat het een heel kort nachtje gaat worden en dat er morgen weer een aardig feestje gebouwd gaat worden. En dat is ze ook gegund, want laat ik ook zeggen dat ik denk dat het een gezamenlijk iets. Seizoenkaarthouders en sponsoren die afzien van gelden in coronatijd, waardoor wij een mooie, brede ploeg hebben kunnen formeren: dat betaalt zich dus uit."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 

Plaats een reactie