Nieuws

Supporters vieren feest met FC Emmen en betreden Dordrecht-veld

Supporters vieren feest met FC Emmen en betreden Dordrecht-veld

15-04-2022 22:09 Laatste update: 22:39

FC Emmen is na een jaar afwezigheid volgend seizoen weer in de Eredivisie te bewonderen. De koploper van de Keuken Kampioen Divisie wonnen nipt bij FC Dordrecht en na de wedstrijd werd het veld betreden door honderden Emmen-supporters. 

De overwinning kwam Emmen niet aanwaaien, maar een treffer van Rui Mendes op slag van rust bleek voldoende voor de volle buit. Een kwartier voor tijd liep FC Emmen-verdediger Keziah Veendorp nog tegen een knullige rode kaart aan, waardoor de uitsupporters nog even de adem moesten inhouden. 

Overigens was Emmen bij een verliespartij ook gepromoveerd, al wisten de Emmenaren dat zelf niet: nummer drie FC Eindhoven ging met 1-3 onderuit tegen Jong PSV, waardoor de toptwee Emmen sowieso al niet meer kon ontgaan. De koploper van de Eerste Divisie staat negen punten voor op nummer twee FC Volendam, dat zaterdagmiddag aantreedt tegen Jong Ajax. 

Indien Volendam de wedstrijd winnend afsluit, kan promotie naar de Eredivisie de ploeg ook eigenlijk niet meer ontgaan. De club uit de vissersstad staat dan zeven punten voor op FC Eindhoven met nog drie wedstrijden op het programma. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!