Emmen volgend seizoen in de Eredivisie: krappe zege op Dordrecht voldoende

15-04-2022 21:48 Laatste update: 22:38

FC Emmen heeft vrijdagavond promotie naar de Eredivisie veiliggesteld door af te rekenen met FC Dordrecht. De Emmenaren kwamen op slag van rust op voorsprong en gaven dat niet meer uit handen. Een kwartier voor tijd moesten de bezoekers verder met tien man. Het bleef uiteindelijk bij 0-1, waardoor Emmen de toptwee niet meer kan ontgaan.

De spelersbus van FC Emmen werd op de heenweg al bejubeld door de achterban en vertrok onder luid gejuich en vuurwerk richting Dordrecht. In de eerste helft leken de twee ploegen met de brilstand te gaan rusten, maar een lange bal van Oussama El Azzouzi werd gemist door de verdediging van Dordrecht. Rui Mendes schatte de bal wel op waarde en stifte deze heerlijk over de uitlopende doelman Liam Bossin heen. Emmen was de bovenliggende partij en ging verdiend met een voorsprong naar de kleedkamer.

Emmen wist in de tweede helft niet de score te verdubbelen, maar bleef de sterkere ploeg. Beide clubs kregen na een uur spelen enorme kansen, maar in beide gevallen gooiden genoeg verdedigers zich voor de bal om een treffer te voorkomen.

De bezoekers moesten een kwartier voor tijd even slikken door Keziah Veendorp. De verdediger van Emmen pakte in korte tijd twee onhandige gele kaarten en mocht vroegtijdig naar de douches. Ondanks de rode kaart zag Emmen dat het wel goed zat en kwam de voorsprong niet meer in gevaar.

Door de overwinning kan Emmen de tweede plaats niet meer ontgaan en is de club drie wedstrijden voor het einde van de competitie al zeker van Eredivisievoetbal in het komende seizoen. Emmen degradeerde in 2021 na drie seizoenen op het hoogste niveau en kan de borst gaan natmaken voor een nieuw avontuur. FC Volendam en FC Eindhoven vechten nog uit wie als tweede ploeg direct promoveert.