Nieuws

Details bekend van gestaakt duel in België: deel van kettingzaag gegooid naar staf

Details bekend van gestaakt duel in België: deel van kettingzaag gegooid naar staf

15-04-2022 17:13

Tijdens de tuchtzitting van de gestaakte wedstrijd tussen Union Sint-Gillis en Beerschot zijn er meer details naar buiten gekomen over de misdragingen van het uitpubliek. Zo zou er onder meer een ketting van een kettingzaag naar een steward zijn gegooid. 

De wedstrijd tussen de koploper en hekkensluiter van de Belgische competitie werd zondag vlak in de slotfase gestaakt. Supporters van Beerschot gooiden met vuurwerk en bestormden het veld bij een stand van 0-0. De kans dat Union toch drie punten krijgt toegeschreven voor de wedstrijd is zeker aanwezig. Beerschot, dat door de achterstand van twaalf punten toch al gedegradeerd is, maakte daar geen bezwaar tegen. 

Tijdens de zitting kwamen er enkele opmerkelijke details naar boven. Zo gooide een supporter de ketting van een kettingzaag naar een steward en werd de confrontatie met enkele Union-supporters gezocht. "Sportief mag de club dan laatste staan. Disciplinair zijn ze de nummer één van het Belgische voetbal', zei aanklager Jan Keulen over de hekkensluiter van de competitie. 

"Vandaag worden de club vier zaken verweten", vervolgde Keulen. "Het gaat om het gebruik en het gooien van vuurwerk, om het gooien van andere voorwerpen, om de bestorming van het speelveld waarbij ze de confrontatie zochten met de Union-fans en om de houding van de Beerschot-fans tussen de tijdelijke schorsing van het duel en de definitieve stopzetting."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!