Nieuws

'FC Barcelona wil ondanks belangrijke doelpunten niet door met Luuk de Jong'

'FC Barcelona wil ondanks belangrijke doelpunten niet door met Luuk de Jong'

15-04-2022 16:59

FC Barcelona ziet geen toekomst voor Luuk de Jong bij de club. De Nederlander maakte veel belangrijke doelpunten, maar er lopen simpelweg teveel spitsen rond bij de Catalanen, meldt Diario SPORT.

De Jong wordt gehuurd van Sevilla en er was een mogelijkheid om het huurcontract te verlengen. Barça heeft even getwijfeld door de belangrijke inbreng van de spits, maar heeft toch besloten om hem niet langer te binden.

De krant schrijft dat de selectie van Xavi teveel spitsen bevat en dat er komende zomer misschien nog een aanvaller aangetrokken zal worden. Om dat te financieren moeten er ook spelers vertrekken uit Camp Nou. De Jong keert komende zomer dus terug naar Sevilla, waar ze eigenlijk ook het liefst van de spits af willen. De Jong heeft nog een contract tot medio 2023 bij die club, dus hopen ze hem in de aankomende transferperiode te verkopen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!