Nieuws

Tweetal keert terug in de Ajax-verdediging, Onana 'nog steeds Ajacied'

Tweetal keert terug in de Ajax-verdediging, Onana 'nog steeds Ajacied'

15-04-2022 12:48 Laatste update: 12:52

Erik ten Hag heeft niet bevestigd dat Andre Onana plaatsneemt op de bank in de bekerfinale tussen PSV en Ajax. De veelbesproken Ajax-doelman krijgt het momenteel zwaar te voorduren na zijn slechte prestaties en houding na de wedstrijd tegen Sparta.

Diverse Nederlandse media meldden donderdag dat Maarten Stekelenburg de vervanger is van Onana onder de lat in de bekerfinale. "Of Onana nog Ajacied is? Ja, zeker. Ik maak de opstelling als eerste bekend aan de spelers", reageert Ten Hag. "Zondag zullen jullie het zien. Hij is niet in zijn beste vorm. De dingen die we bespreken, houden we binnenskamers en bespreken we niet met anderen."

Ihattaren

Of Ihattaren in de selectie wordt opgenomen, is ook nog de vraag. De middenvelder had 17 april met rood omcirkelt in zijn agenda en laat steeds meer van zijn klasse zien. Volgens Ten Hag is de jongeling nog niet waar hij moet zijn. "Hij gaat vooruit, wordt krachtiger en fitter. Ook zijn houding gaat vooruit. Hopelijk kan hij deze weg vervolgen. Het is nog een hele lange weg, maar het is een ongelooflijk talent. Of hij bij de selectie zit? Dat horen de spelers als eerste", herhaalt Ten Hag.

Blessures

Ten Hag kan zondag weer beschikken over Noussair Mazraoui en Lisandro Martinez, het duo dat tegen Sparta nog ontbrak. "Die zijn beschikbaar. Nicolas Tagliafico nog niet, hij heeft nog niet met de groep getraind. Ik hoop dat hij die stap gaat maken."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!