Nieuws

Blessure-theorie Madueke is 'bullshit' volgens Schmidt, Kieft ziet groot probleem

Blessure-theorie Madueke is 'bullshit' volgens Schmidt, Kieft ziet groot probleem

15-04-2022 09:56

Noni Madueke heeft zich na de wedstrijd van zondag tegen RKC Waalwijk (2-0) weer in de ziekenboeg van PSV gevoegd. De aanvaller liep een hamstringblessure, op en dat is niet de eerste keer dit seizoen. Al vier keer stond de Brit door een soortgelijke blessure aan de zijlijn.

Het Eindhovens Dagblad stelde afgelopen week dat de warming-up van Madueke tegen RKC Waalwijk wellicth de oorzaak is geweest van de blessure. Madueke zou te vroeg het veld in zijn gegaan. "Nee, dat is bullshit", weerlegt Schmidt bij Veronica.

"Ik hoop het (dat het 'bullshit' is, red.)", reageert Wim Kieft. "Alles wat hij doet is explosief. Het is nooit gedoseerd, maar op de hoogste snelheid. Of hij moet doseren, of nog sterker worden. Het is een enorm probleem met dit soort spelers. Het is een ramp voor die jongen."

"Maar ook voor de club", vult Kees Jansma aan. "Een tijdje terug zeiden we dat het een geweldige speler is, maar inmiddels is hij wel voorbijgestreefd door Doan. Zo gaan de miljoenen wel door je neus. Waar het aan ligt, weet ik niet", zegt de analist, die zo zijn vraagtekens heeft bij het bericht van het ED. "Ik zet er dus een vraagteken bij, maar er wordt ook getwijfeld aan de geweldige inzet van Madueke."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!