Klopp overtuigd van 'beste verdediger' Van Dijk: 'Godzijdank speelt hij hier!'

Klopp overtuigd van 'beste verdediger' Van Dijk: 'Godzijdank speelt hij hier!'

Liverpool-manager Jürgen Klopp benadrukt dat Virgil van Dijk de beste verdediger ter wereld is. Volgens de Duitse oefenmeester voetbalt zijn ploeg sinds de rentree van de Nederlander een stuk beter dan daarvoor. 

Met Van Dijk treedt Liverpool dinsdagavond in de Champions League aan tegen Atlético Madrid. Volgens Klopp is de aanwezigheid van de Nederlandse verdediger essentieel voor het spel dat zijn ploeg wil spelen. "We speelden bij vlagen nog steeds het voetbal wat we wilden spelen, maar natuurlijk hangt het af van welke spelers op het veld staan", doelt de coach op het Liverpool ten tijde van de kruisbandblessure van Van Dijk. "En Van Dijk zou elk team in de wereld helpen. Godzijdank is hij bij ons!"

Van Dijk zelf deed ook zijn zegje tijdens het persmoment in aanloop naar Atlético-uit. De verdediger reageert op de lovende kritieken die hij krijgt sinds zijn terugkeer op het veld. "Het blijven meningen van anderen. Ik ben nog steeds bezig met het beter worden en er is nog genoeg werk aan de winkel. Ik ben geen robot", stelt hij. 

Liverpool en Atlético Madrid treffen elkaar voor het eerst sinds de achtste finale van de Champions League van 2019/2020. The Reds gingen destijds in eigen huis pijnlijk met 2-3 onderuit, waardoor de Champions League-beker niet verdedigd kon worden. Nu komen beide teams elkaar tegen in Groep B. Liverpool voert de ranglijst in die groep aan, de Spanjaarden staan tweede.  

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie