Reactie

Gio glundert: Magisch om een halve finale van Europees toernooi te bereiken

Gio glundert: "Magisch om een halve finale van Europees toernooi te bereiken"

15-04-2022 09:43

Giovanni van Bronckhorst stoot met zijn Rangers FC door naar de halve finales van de Europa League. De ploeg van de Nederlander was na 210 minuten voetbal te sterk voor het Portugese Sporting Braga.

"Het was een grootse avond", blikt de ex-trainer van Feyenoord terug na afloop. Op Ibrox kolkte het weer zoals dat alleen in Schotland kan, en de supporters zagen een wedstrijd die alles bevatte. "Het ging op en neer. Een rode kaart, dan twee rode kaarten, doelpunten afgekeurd. Het was behoorlijk hectisch. En aan het einde waren wij door naar de halve finale."

Het geluk van Gio kon niet op, wat zowel verbaal als non-verbaal te zien was in zijn onderonsje met de pers. "Ik ben heel trots. Om de halve finale te halen in een Europees hoofdtoernooi is magisch en een grootse prestatie van ons allemaal. We hebben er hard voor gewerkt."

Van Bronckhorst staat de zware taak te wachten op RB Leipzig te verslaan. De Duitsers waren op hun beurt te sterk voor Atalanta Bergamo. Net als tegen Braga spelen de Rangers eerst een uitwedstrijd, waarna het opnieuw zal moeten spoken op Ibrox om een plek in de finale te kunnen bemachtigen. "We moeten er in geloven dat we de finale kunnen halen", besloot Gio.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!