Wedstrijdverslag

Stade Rennes wint na Vitesse ook knap van Paris Saint-Germain

Stade Rennes wint na Vitesse ook knap van Paris Saint-Germain

03-10-2021 14:53

Stade Rennes heeft drie dagen na de overwinning op Vitesse in de Conference League ook een knappe zege geboekt op Paris Saint-Germain. De Parijzenaars zijn dus niet meer ongeslagen in de Ligue 1.

PSG won de eerste acht wedstrijden van de competitie, maar toch is er flinke kritiek op trainer Mauricio Pochettino. Zijn ploeg oogt kwetsbaar en dat kwam ook tegen Rennes aan het licht. Net als tegen Manchester City startte PSG met Ángel Di María, Lionel Messi, Neymar en Kylian Mbappé in de voorhoede.

Het eerste gevaar was van Rennes en kwam via Kamaldeen Sulemana, die Vitesse donderdag de nek omdraaide. PSG wist daar vrij weinig tegenover te stellen. Dichter dan een schot op de lat van Messi kwam de ploeg niet. PSG kwam in de problemen toen Rennes vlak voor het rustsignaal op voorsprong kwam door Gaetan Laborde, die op aangeven van Sulemana scoorde.

En vrijwel meteen na rust verdubbelde Rennes de voorsprong door Flavien Tait. PSG leek in de slotfase weer terug te komen in de wedstrijd. Mbappé schoot vanaf de penaltystip de aansluitingstreffer binnen, maar werd teruggefloten vanwege buitenspel. Scheidsrechter Ruddy Buquet voorkwam erger voor PSG door een aan Rennes gegeven strafschop terug te draaien.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!