RB Leipzig schakelt Nederlands getint Atalanta uit en gaat door in Europa League

14-04-2022 21:36

Het Nederlands getinte Atalanta Bergamo is uitgeschakeld in de Europa League. In eigen huis verloor het met 0-2 van RB Leipzig.

Hans Hateboer, Marten de Roon en Teun Koopmeiners stonden allen in de basis bij de Italianen. Na achttien minuten spelen zorgde Christopher Nkunku voor de openingstreffer. Atalanta wist weinig in te brengen tegen de Duitse topploeg. Na rust ging het wat beter en creëerde Atalanta grote mogelijkheden om op gelijke hoogte te komen. In de slotfase van de wedstrijd verloren de Italianen het laatste beetje hoop doordat Nkunku vanaf elf meter zijn tweede van de avond maakte.

Door een 1-1 gelijkspel in het heenduel betekent de overwinning dat Leipzig zich plaatst voor de halve finale van de Europa League. De Duitsers zullen het opnemen tegen de winnaar van de wedstrijd Rangers FC - SC Braga.