Timber kijkt uit naar duel met 'beste spits ter wereld': 'Gekeken naar Virgil'

Timber kijkt uit naar duel met 'beste spits ter wereld': 'Gekeken naar Virgil'

18 oktober - 15:45 Laatste update: 16:06
Champions League 0 Reacties

Jurriën Timber stelt dat Erling Haaland momenteel de beste spits ter wereld is. Aan de Ajax-verdediger de taak om hem morgen met Lisandro Martínez van scoren af te houden. 

Timber en Martínez hebben elkaar een tijdje niet gezien door de interlandperiode, waardoor het weer even wennen is om samen te spelen, beaamt de Nederlander op de persconferentie. "Maar natuurlijk heb je het er samen over wat het slimst is om hem af te stoppen", zegt hij. Begin september stond Timber met het Nederlands elftal in Noorwegen ook al tegenover Haaland, al posteerde Louis van Gaal hem toen op rechtsback. Dat neemt niet weg dat hij goed heeft opgelet. 

"Ik heb gekeken naar hoe Virgil (van Dijk, red.) en Stefan (de Vrij, red.) het toen deden. Ondanks dat zij het goed deden, creërde hij nog steeds kansen. Dat zegt denk ik genoeg", stelt Timber, die Haaland in de Johan Cruijff Arena met twee latino's naast en voor zich moet afstoppen. "De communicatie met Edson (Álvarez, red.) is heel goed." Datzelfde geldt voor de communicatie met Argentijn Martínez, licht hij toe. "Het gaat steeds beter. Op een gegeven moment voel je elkaar goed aan. En Latino's kunnen aardig schreeuwen in een wedstrijd", sluit Timber lachend af. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie