Nieuws

KNVB deelt maximale straf uit aan MVV-fans na racistisch incident

KNVB deelt maximale straf uit aan MVV-fans na racistisch incident

14-04-2022 18:50
0

De KNVB heeft vier supporters van MVV Maastricht een landelijk stadionverbod voor twintig jaar opgelegd. De desbetreffende fans van de Limburgse voetbalclub maakten zich schuldig aan racistische uitingen jegens FC Dordrecht-verdediger Seydine N'Diaye en krijgen hiervoor de maximale straf opgelegd.

De rol van een vijfde fan, die mogelijk ook betrokken is bij het incident, wordt op dit moment nog onderzocht door de KNVB. De aanklager is van mening dat MVV geen fouten heeft begaan. De club uit de Keuken Kampioen Divisie heeft namelijk alle mogelijke maatregelen getroffen om het incident te voorkomen. Zo vroeg de club onder meer samen met de KNVB camerabeelden op bij ESPN en legde MVV zelf ook al twee stadionverboden op.

Op 25 februari jongstleden vond het incident plaats. De 23-jarige verdediger van FC Dordrecht werd tijdens het duel met MVV belaagd door een groepje fans, waarna hij verhaal ging halen bij de grensrechter. De wedstrijd werd stilgelegd door scheidsrechter Richard Martens. Toen de ploegen uit de kleedkamer kwamen, werd het spel hervat met het bekende The Knee-gebaar. Direct na dit moment klonk het laatste fluitsignaal. Na afloop van de wedstrijd deed N'Diaye aangifte bij de politie en vloog hij naar zijn familie in Frankrijk.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 

Plaats een reactie