Nieuws

Koeman verdient credits: 'Ik zag dat hij het kon en ben blij dat Luuk het bewijst'

Koeman verdient credits: 'Ik zag dat hij het kon en ben blij dat Luuk het bewijst'

14-04-2022 18:32 Laatste update: 18:35

Ronald Koeman is erg blij voor Luuk de Jong dat hij het goed doet bij FC Barcelona. De voormalig oefenmeester van de Catalaanse club bewijst dankzij de successen van de Nederlandse spits zijn gelijk.

Koeman wilde De Jong in de zomer graag naar Barcelona halen, zodat hij kon beschikken over een ander 'type' spits. In Barcelona werd de Nederlander niet gezien als een echte Barça-speler, maar hij is in de laatste maanden van onschatbare waarde voor de club. "Toen was er natuurlijk financieel heel weinig mogelijk. Een type als Luuk is heel bruikbaar, ook voor een club als Barcelona", zegt Koeman voor de camera van ESPN.

"Ik ben heel blij dat Luuk het laat zien", vervolgt de aanstaand bondscoach van Oranje. "Ik krijg daar ook iets van credits voor terug, want zo zag ik het ook. Maar als hij één bal niet erin kopt, dan kan het voetbal ook heel hard zijn en wordt hij bekritiseerd."

Twee maanden later ziet de wereld er een stuk anders uit. De Jong heeft Barcelona al veel punten bezorgd door in de blessuretijd te scoren. Dit verbaasd Koeman overigens niet. "Ik zag dat hij het kon en ben blij dat Luuk het bewijst", zegt voormalig trainer van Barcelona.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!